Like sikkert som at solen varmer, kommer også Kultur-kameratene med sitt sommerprogram i disse dager. – Vi har overlevd pandemien og er klare for en ny sesong, slår Katja Aarflot fast.

Munchvandringer og Kittelsenturer blir videreført med nye vrier. – Vi tar selvsagt hensyn til smittevernet og er glade for å kunne tilby gode utendørs kulturopplevelser for alle, sier Aarflot.  

Hun har utviklet Munchvandringene i Kragerø over tid, og det blir stadig nytt innhold i de populære vandringene. – Vi følger med på forskningsfeltet og fletter inn nye elementer i takt med tiden vi er i, forteller Katja. -Det er jo et litt artig poeng at vi har den gode tilfriskningshistorien til Munch her i Kragerø etter hans sykehusopphold i København for over hundre år siden, samtidig som vi skal ut av pandemien sammen med gode naturopplevelser og frisk luft i bagasjen denne sommeren, smiler Katja.

Kultur-kameratene har i løpet av Koronaåret 2020 mottatt støtte fra Kragerø kommunes Omstillingsprogram til å utdanne flere Munchformidlere i Kragerø. Dette kommer godt med iår.

– Grunnet smittevernet må vi ha flere formidlere og færre gjester per vandring. Så iår blir det nok å gjøre for alle våre formidlere, tror Aarflot. Særlig med tanke på at 2021 blir Norgesferiens år.

– Vi setter opp Munchvandringer hver helg hele sommeren. Lørdager etter lunsj og søndager som en fin søndagstur i det fri med kunstnerisk innhold. Noen av søndagene vil vi tilby turer til Kittelsens eventyrøy Jomfruland. Her vil vi ønske publikum velkommen i den nasjonale kunstnerens fotspor. -Mange turister blir overrasket over at Theodor Kittelsen faktisk er født og oppvokst i Kragerø, forteller Aarflot.

Munchvandring
Munchvandring med Kultur-kameratene i Kragerø

Sist men ikke minst tilbyr Kultur-kameratene Munchvandringer for grupper hele året. – Det er bare å ta kontakt og bestille via nettsiden vår. På grunn av det spesielle året vi er inne i, anbefaler vi våre gjester å være ute i god tid både med gruppebestillinger og enkeltbillettbestillinger, avrunder Aarflot.