Det nye Munchmuseet åpnet 22. oktober. Det er store forventninger knyttet til det nye museet. Tirsdag 16. november inviterer Kulturkameratene og Kragerø kommune til en busstur innover med omvisning, lunsj og et åpent Kragerøblikk på kunsten.

Katja Aarflot ønsker velkommen til det nye Munchmuseet i Bjørvika, Oslo. Foto: Matias Fosso

– Vi vil invitere alle som er interessert i kunst til å bli med på en felles tur, sier primus motor i Kultur-kameratene, Katja Aarflot. Sammen med Thomas Bakkerud og Odd G.Iversen står hun for innholdet på turen.

– Vi vil formidle litt om Munch på turen, samtidig som folk får noe å tygge på underveis. Vel framme vil vi få en grundig Munchformidling i det nye museet, samtidig som vi vil kunne være på skattejakt etter tegn fra Kragerøperioden til Munch, forteller hun.

En av etasjene i det nye museet er tilegnet Munchs egne eiendeler, og en annen etasje er tilegnet hans monumentalverker. Begge steder er det fullt mulig å se tydelige spor fra Kragerø.

– Vi vil sette av god tid til en god lunsj, og selvfølgelig egentid i museet og området rundt. Bjørvika og Bispevika er blitt en helt ny bydel som er verd å få med seg når man først er i området.

Bussen settes opp fra Kragerø rutebilstasjon om morgenen kl. 09.00, og returnerer til samme sted 12 timer senere. Kragerø kommune ved kulturkontoret er med og sponse turen slik at billettene skal komme til en fordelaktig pris for Kragerøfolk.

– Dette er en satsning som Kragerø som Munchkommune ønsker å være med på, sier kultursjef Harald Bothner.

«Solen» blir fraktet inn i det nye Museet. Foto: Kilian Munch

For pris, program og påmelding: post@kultur-kameratene.no – Påmelding innen 10. november, begrenset antall plasser.

Det nye Munchmuseet i Bjørvika i kveldslys. Foto: Matias Fosso
Det nye Munchmuseet i Bjørvika i kveldslys. Foto: Matias Fosso